Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 15:36 - Забележителности на Сингапур- от колониално време до днес
Автор: geografija Категория: Други   
Прочетен: 3533 Коментари: 0 Гласове:
0



 Република Сингапур – малка страна с едноименна столица в Югоизточна Азия. Този «дракон» е с търговско-промишлено, финансово, транспортно и туристическо направление в този регион.

Сингапур има извънредно изгодно географско положение, което може да се нарече даже стратегическо. Именно такова географско положение на пресичането на важни световни транспортни артерии е послужило за  бурното развитие на тази страна и превръщането и в международен търговски център, комуникации и туризъм.

Град Сингапур е разположен в низина край бреговете на река Каланг и Сингапур. Градът има много плътна застройка и висока плътност на населението.

 

Хотелите в Сингапур предоставят най-добри условия за своите посетители. Това е само комфортен и отдих с много ярки впечатления. В хотелите на Сингапур ще намерите за себе си много различни системи от отстъпки, които могат да ви зарадват в неочакван момент.

Забележителности в града и остров Сингапур

Многообразието от забележителности, каето се наблюдава в Сингапур е от  колониалното минало. Следва да се отбележи, че Сингапур-град сам по себе си се явява забележителност.

Централният делови район е поделен условно на китайски, делови и исторически колониален райони; тук е главната търговска улица на града. Към основните забележителности на този район се отнасят по долу описаните паметници, здания и хотели. Капелата Сhijmes Hall се отличава с необичайна красота, както отвън, така и отвътре.
Хотел Рафолс –това е също една от забележителностите на деловия район. Неговата възраст е сто и двадесет години, тъй като е построен през 1886 г. В този хотел обичат да отсядат всички световни знаменитости.

Непременно е необходимо да се посети фонтана на богатствата. Той е световно известен, и е записан в Книгата за рекорди Гинес като най-големия в света.

 


Сингапурският исторически музей и Азиатския музей на цивилизацийте – ето това се посещава от туристите, тук са събрани музейни експонати и колекции от световни исторически ценности. 
Дискавъри – център – отлично място за тези, които жадуват за приключения и развлечения. Центърът предлага не само различни спиращи дъха аттракциони, но и всевъзможни експозиции, които разказват за достиженията на Сингапур на ниво високотехнологични промишлености.

Сингапур е богат и на природни забележителности. Задължително трябва да посетите парка Bukit-Timah.

Сингапурският зоопарк заслужава отделно място. Всички животни, а те са над две хиляди екземпляра, живеят практически в естествени условия.
Освен това в Сингапур има и птичи парк, които е признат за най- големия в азиатския регион и има около шестстотин вида птици. Има и крокодилов парк – там, съответно, има няколко вида крокодили.

Районът Джуронг, лежащ на югозапад от центъра, по-скоро прилича на самостоятелен град. Ултрасъвременно пристанище, огромен индустриален център и един от големите нефтопреработващи комплекси в света, явява се настоящ локомотив на сингапурската икономика, оставяйки при това чист район, където за неговия колосален промишлен потенциал напомня само шума от пристанището и видимите заводски тръби.
В града има Музей на флота, Музей на рибата, Музей на ВВС, мемориал на Втората световна война (в това число част от японски концлагер), Музей на азиатските цивилизации, Музей на малайската култура. И накрая по целия град може да видите статуи на митичния лъв-риба "мерлион" – символ на острова.
В североизточните части на острова се строи нов "образцов град на XXI век". Тук ще бъдат разположени просторни плажове, паркове, спортни и обществени клубове, търговски центрове и супермаркети, пазари, магазини, ресторанти, кинотеатри и други развлечения.

Забележителности на други острови около Сингапур

Остров Сентос - малък (3 кв. км.) остров-курорт, разположен южно от главния остров. Признат център за отдих и развлечения, Сентос притежава огромен избор от паркове, аттракциони, спортни площадки и други развлечения за всички възрасти.

Остров Убин, лежащ около североизточното крайбрежие на главния остров, явявя се настоящ оазис на тишина след постоянно шумящия Сингапур или Сентос. Тук сред риболовните къщи-келонги, палми пустинни брегове, лежат няколко малки храма.
Докато много от южните острови се използват, като промишлени бази, някои от тях представляват определен интерес. Остров Систер-Айлендз е добър за водолази  с коралови рифове, което го прави привлекателен за дайвинг. Островите Лазарус (Сакиджанг-Пелепах), Буран-Дарат, Терумба-Ретан-Лаут и Пулау-Ренггит са широко известни, като центрове за активен и "див" отдих. Също така има нелоши условия за яхтинг и уиндсърфинг, особено през периода на мусоните.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geografija
Категория: Други
Прочетен: 203105
Постинги: 29
Коментари: 27
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930